Regulament general pentru concursurile Vara Copiilor


1. Prezentul regulament se aplică pentru toate concursurile desfăşurate în perioada 3 iulie – 4 septembrie, în fiecare miercuri, intre orele 18-20 in cadrul evenimentului Vara Copiilor, in fata Palatului Culturii Ploiesti.

2. Pot lua parte la acest concurs numai copiii care au varsta intre 3-12 ani, insotite de un adult. Copiii intre 3-7 ani sunt considerati prichindei si cei intre 8-12 ani juniori.

3. Participanţii la concursurile Vara Copiilor pot să câştige doar o singură dată in cadrul aceluiasi concurs, in cadrul unei editii.

4. In cadrul evenimentului Vara Copiilor se desfasoara mai multe concursuri in paralel. Concursul principal difera de la o saptamana la alta si poate sa aiba una dintre urmatoarele teme : desen pa asfalt, biciclete, dans, popice, baschet, role, alergare,  aruncare la tinta, karaoke, fotbal. Fiecare proba va avea propriul regulament de participare si desfasurare cf anexelor 1-10 la acest regulament.

5. Concursurile secundare vor fi organizare de :

-  APDT Prahova, concurs de puzzle si ateliere de creatie.

- Centrul de Informare Europe Direct Ploiesti, diverse concursuri pe teme europene

- Happy Dental, diverse concursuri pe teme de igiena dentara

- Fun4Kids, diverse concursuri la care vor participa toti cei prezenti cu varsta intre 3-12 ani.

Participarea la concursurile APDT Prahova, Centrul de Informare Europe Direct si Happy Dental se fac pe baza inscrierile prealabile, la locul de desfasurare a evenimentului, intre orele 17.30-17.45.

Premiile mari si cele de consolare pentru concursurile secundare se dau la finalul probei, de catre indrumatorul jocului.

6. Premiile materiale se ridică obligatoriu de catre castigator la finalul concursului.

7. În cazul premiilor ce se vor ridica de la sediul firmei care sponsorizeaza concursul, angajatii APDT Prahova va comunica adultilor care insotesc castigatorul toate informatiile necesare la telefon sau la sediul APDT Prahova.

8. Premiile care nu au putut fi înmânate căştigătorilor în ziua concursului se consideră anulate şi câştigătorii pierd dreptul de a mai intra în posesia lor.

9.Castigatorii vor fi anuntati in direct, la locul de desfasurare a concursului, in urma incheierii fiecarei etape de concurs in parte.

10. Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la concurs se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente. Premiul oferit nu poate fi echivalat in bani. Daca un castigator renunta la premiu sau nu intruneste conditiile de acordare a premiului specificate la Punctul 2 din Regulamentul General de participare, el nu poate avea alte pretentii materiale sau morale, iar premiul se reporteaza pentru un alt concurs.

Anexa 1

la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

Regulament pentru Concursul de desen pe asfalt

 1. La concurs vor participa 10 prichindei si 10 juniori alesi prin extragere la sorti din cei care se inscriu intre orele 17.30- 17.45. La inscriere copilul primeste un numar si in urna se introduce acelasi numar pentru extragere.
 2. Cei 20 de participanti vor desena un castel timp de 1 ora.
 3. Un juriu format din 4 membri vor juriza creatiile copiilor si vor acorda puncte de la 1-10. 10 puncte primeste desenul cel mai frumos. Primele cele mai mari 3 punctaje vor castiga primele 3 locuri.
 4. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

Anexa 2

la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

Regulament pentru Concursul de biciclete

 1. La concurs vor participa 18, 27, 36 sau 54 de prichindei, respectivi juniori, in functie de numarul de concurenti inscrisi, pana la 17.50.
 2. Participantii la concursul principal vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 3. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe spate sau umarul drept.
 4. La concursuri vor participa in acelasi timp 2-3 concurenti, fiecare pe culoarul sau. Fiecare concurent are obligatia de a-si pastra culoarul de concurs, sa nu intre in zona de concurs a celorlaltor concurenti.
 5. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 6. Vor exista 1-2 runde de calificare, din care vor rezulta 6 sau 9 concurenti care vor participa la semifinale. Primii 3 concurenti care castiga semifinalele trec in finala si concureaza pentru locurile I, II si III.  
 1. Pentru rundele de calificare si semifinale concurentii se vor intrece la viteza iar pentru finala vor pedala printre 2-3 jaloane.
 2. Castigatorul unei runde este declarat concurentul care trece primul linia de final. Daca sunt 2 concurenti care ies pe primul loc vor repeta inca o data intrecerea. Daca nici din a doua confruntare nu se stabileste castigatorul se aplica proba pentru finala.
 3. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

 

Anexa 3

la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

Regulament pentru Concursul de aventura

 •  La concursul principal de aventura vor participa 24 de prichindei, respectiv 24 juniori.
 1. Participantii la concursul principal vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 2. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe spate sau umarul drept.
 3. La concursuri vor participa in acelasi timp 2-3 concurenti, fiecare pe culoarul sau. Fiecare concurent are obligatia de a-si pastra culoarul de concurs, sa nu intre in zona de concurs a celorlaltor concurenti.
 4. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 5. Vor exista : o runda de calificare, din care va rezulta 12 concurenti care vor participa la semifinale. Primii 6 concurenti care castiga semifinalele trec in finala si concureaza pentru locurile I, II si III.
 6. Pentru runda de calificare participantii vor trece prin urmatoarele probe :

Juniorii : vor sari pe cateva piese de puzzle (sarit pe blocuri)  -  vor merge pe scandura si vor trece printr-un cerc (la inaltime) - vor arunca la tinta cu 5 bile (ochila). Cine arunca primul printr-o gaura trece mai departe

Prichindei : vor sari pe cateva piese de puzzle (sarit pe blocuri)  -  vor merge pe scandura (la inaltime) - vor arunca la tinta cu 5 bile (ochila).  Cine arunca primul printr-o gaura trece mai departe.

 1. Pentru semifinala participantii vor trece prin urmatoarele probe :

Juniorii : vor sari pe cateva piese de puzzle (sarit pe blocuri)  -  vor merge cu labutele (pasul Uriasului)  - vor merge pe scandura si vor trece printr-un cerc (la inaltime)  - vor umfla baloane (fortosul). Cine sparge balonul primul trece in etapa urmatoare.

Prichindei : vor sari pe cateva piese de puzzle (sarit pe blocuri)  - vor merge pe scandura (la inaltime)  - vor trece printr-un cerc (prin gaura acului) - vor arunca 3 bilute la cos (precizie). Cine arunca mai multe bile trece in etapa urmatoare.

 1. Pentru Finala participantii vor trece prin urmatoarele probe :

- Juniorii : vor sari pe cateva piese de puzzle (sarit pe blocuri)  - vor arunca 3 bilute la cos (precizie) - vor merge cu labutele printre jaloane (pasul Uriasului serpuit)  - vor da de 2 ori in popice (daramarea castelului) - vor trece printr-un cerc de 3 ori (prin gaura acului 3)  - vor arunca la tinta cu 3 bile (ochila). Cine acumuleaza cele mai multe puncte castiga locurile I, II si III.

Prichindei : vor sari pe cateva piese de puzzle (sarit pe blocuri)  - vor arunca 3 bilute la cos (precizie) - vor merge pe scandura (la inaltime)  - vor da de 2 ori in popice (daramarea castelului) - vor trece printr-un cerc de 3 ori (prin gaura acului 3)  - vor arunca la tinta cu 3 bile (ochila). Cine acumuleaza cele mai multe puncte castiga locurile I, II si III.

 1. Se acorda cate un punct pentru fiecare bila aruncata la cos,  fiecare popica daramata si 1-3 puncte pentru aruncarea la tinta in functie de ce scrie pe panou.
 2. Castigatorul unei runde este declarat concurentul care trece primul linia de final si acumuleaza cel mai mare numar de puncte in functie de etapa. Daca sunt 2 concurenti care ies pe primul loc vor repeta inca o data intrecerea. Daca nici din a doua confruntare nu se stabileste castigatorul se aplica proba pentru finala.
 3. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

 

Anexa 4

 la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

 Regulament pentru Concursul de popice 

 1. La concursul principal de aventura vor participa 24/32 de prichindei, respectiv 24/32 juniori.
 2. Participantii la concursul principal vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 3. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe spate sau umarul drept.
 4. La concursuri vor participa in acelasi timp 2 concurenti, fiecare pe culoarul sau. Fiecare concurent are obligatia de a-si pastra culoarul de concurs, sa nu intre in zona de concurs a celorlaltor concurenti.
 5. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 6. Vor exista : 1-2 runde de calificare, din care vor rezulta 12/16 concurenti, respectiv 8 care vor participa la semifinale. Primii 6/4 concurenti care castiga semifinalele trec in finala si concureaza pentru locurile I, II si III.
 7. Participantii vor trece prin urmatoarele probe :
  1. Runda  1 calificari : 2 lansari la plin pentru fiecare participant si punctajul cel mai mare castiga ;
  2. Runda  2 calificari : 2 lansari la izolat pentru fiecare participant si punctajul cel mai mare castiga ;
  3. Semifinale: 2  lansari la izolat. Castigator este  cel care darama cat mai multe popice din 2 bile ;
  4. Finala : 3 lansari la izolat. Castigator este  cel care darama cat mai multe popice din 3 bile. Punctaj intre toti cei 4/6 concurenti,

 unde Lansare la plin (popice) = fiecare lansare se  face la toate popicele si se aduna cele doborate si se repun pe pista pentru un nou joc

  şi Lansare la izolat (popice) = prima lansare la toate popicele si urmatoarele lansari pana se darama toata grupa de popice 

 1. Se acorda cate un punct pentru fiecare popica daramata.
 2. Castigatorul unei runde este declarat concurentul care acumuleaza cele mai multe puncte.
 3. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

 

Anexa 5

 la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

 Regulament pentru Concursul de role 

 1. La concurs vor participa 27 de prichindei, respectivi juniori.
 2. Participantii la concursul principal vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 3. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe spate sau umarul drept.
 4. La concursuri vor participa in acelasi timp 3 concurenti, fiecare pe culoarul sau. Fiecare concurent are obligatia de a-si pastra culoarul de concurs, sa nu intre in zona de concurs a celorlaltor concurenti.
 5. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 6. Vor exista 1 runda de calificare, din care vor rezulta 9 concurenti care vor participa la semifinale. Primii 3 concurenti care castiga semifinalele trec in finala si concureaza pentru locurile I, II si III.
 7. Pentru rundele de calificare si semifinale concurentii se vor intrece la viteza iar pentru finala vor patina printre 2-3 jaloane.
 8. Castigatorul unei runde este declarat concurentul care trece primul linia de final. Daca sunt 2 concurenti care ies pe primul loc vor repeta inca o data intrecerea. Daca nici din a doua confruntare nu se stabileste castigatorul se aplica proba pentru finala.
 9. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

 

Anexa 6

 la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

 Regulament pentru Concursul de alergare 

 1. La concurs vor participa 27 de prichindei, respectivi juniori.
 2. Participantii la concursul principal vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 3. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe spate sau umarul drept.
 4. La concursuri vor participa in acelasi timp 3 concurenti, fiecare pe culoarul sau. Fiecare concurent are obligatia de a-si pastra culoarul de concurs, sa nu intre in zona de concurs a celorlaltor concurenti.
 5. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 6. Vor exista 1 runda de calificare, din care vor rezulta 9 concurenti care vor participa la semifinale. Primii 3 concurenti care castiga semifinalele trec in finala si concureaza pentru locurile I, II si III.
 7. Pentru rundele de calificare si semifinale concurentii se vor intrece la viteza iar pentru finala vor alerga 2 m cu ridicarea genunchilor spre inainte sus si apoi vor continua in alergare normala.
 8. Castigatorul unei runde este declarat concurentul care trece primul linia de final. Daca sunt 2 concurenti care ies pe primul loc vor repeta inca o data intrecerea. Daca nici din a doua confruntare nu se stabileste castigatorul se aplica proba pentru finala.
 9. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

 

Anexa 7

 la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

 Regulament pentru Concursul de fotbal 

 1. La concurs vor participa maxim 36 de prichindei, respectivi juniori.
 2. Participantii la concursul principal vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 3. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe spate sau umarul drept.
 4. La concurs va participa pe rand cate un concurent.
 5. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 6. Va exista o runda de calificare, din care va rezulta 6 concurenti care vor participa la finala. In urma finalei se vor departaja ocupantii pentru locurilor I, II si III, in functie de punctajul acumulat.
 7. Pentru runda de calificare concurentii vor suta la bara, de 3 ori. Pentru fiecare atingere de bara laterala primeste 1 punct, pentru bara superioara 2 puncte, iar pentru colt 3 puncte. Pentru runda finala concurentii vor suta de 5 ori in bara latera, superioara sau in colt, in fiecare cel putin o data.
 8. Departajarea se va face prin numarul de puncte acumulate. Daca sunt 2 concurenti care ies pe primul loc vor repeta inca o data intrecerea. Daca nici din a doua confruntare nu se stabileste castigatorul se aplica proba pentru finala.
 9. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

 

Anexa 8

la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

Regulament pentru Concursul de dans 

 1. La concurs vor participa maxim 56 de prichindei, respectivi juniori.
 2. Participantii la concursul principal vor primi numere de concurs in functie de categoria de varsta in care se incadreaza.Finailistii vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 3. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe fata tricoului  sau umarul drept.
 4. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 5. Va exista o runda de calificare, din care va rezulta 10 concurenti care vor participa la finala. In urma finalei se vor departaja ocupantii pentru locurilor I, II si III, in functie de punctajul acumulat.
 6. Pentru runda de calificare concurentii vor dansa asezati pe randuri de cate 15 persoane. 3 membrii ai juriului vor alege 10 concurenti pentru finala. Finalistilor li se vor acorda punctaje de la 1 la 10. 10 puncte se acorda pentru cel mai bun. Clasamentul pentru locurile I, II si III va rezulta in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut.
 7. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.

Anexa 9

la Regulamentul General pentru Concursurile Vara Copiilor

Regulament pentru Concursul de baschet 

 1. La concurs vor participa maxim 30 de prichindei, respectivi juniori.
 2. Participantii la concursul principal de baschet vor primi numere de concurs in functie de categoria de varsta in care se incadreaza si vor fi trecuti intr-un tabel cu numele si prenumele concurentului, varsta, numele si prenumele adultului insotitor si semnatura. Adultul insotitor confirma prin acest lucru ca concurentul nu sufera de anumite boli care sa—l impiedice sa desfasoare proba in conditii bune sau care sa-i puna viata in pericol.
 3. Fiecare concurent primeste un nr. de inscriere pe care trebuie sa-l pastreze pe tot parcursul competitiilor in loc vizibil, de preferat pe fata tricoului  sau umarul drept.
 4. La concurs va participa pe rand cate un concurent.
 5. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele care pot aparea din anumite cauze medicale sau din nerespectarea prezentului regulament.
 6. Va exista o runda de calificare, din care va rezulta 6-8 concurenti care vor participa la finala. In urma finalei se vor departaja ocupantii pentru locurilor I, II si III, in functie de punctajul acumulat.
 7. Pentru runda de calificare concurentii vor arunca de 3 ori la cos. Prima data de la linia de 1 punct, daca a inscris trece la linia de 2 puncte si apoi la cea de 3 puncte . Daca nu inscrie ramane la aceeasi linie pana reuseste. Maxim 3 aruncari. Se calculeaza scorul total. Primii 6 trec in finala. (Daca avem mai multi cu acelasi scor pot trece mai departe maxim 8).
 8. Finalistii concureaza la fel doar ca fac si dribling inanite sa arunce. Trebuie sa bata mingea de 2 ori inainte sa arunce. Primele 3 scoruri sunt locurile 1, 2, 3. Departajarile se fac prin aruncari la cos pana cand unul dintre cei 2 nu reusesc sa arunce.
 9. Premiile I, II si III juniori si prichindei sunt acordate la final in cadrul unei festivitati de premiere.